Gazonrenovatie

Volledige gazonrenovatie

Alles start met het grondig bekijken van het gazon. Misschien volstaat het wel om door te zaaien of te verticuteren. 

Is het gras teveel beschadigd, heb je een ziekte in je gazon of wil je  een volledige vernieuwing?  Dan ben je bij Peloeze aan het juiste adres. Via een volledige gazonrenovatie zorgen we ervoor dat je gazon opnieuw het pareltje van je tuin wordt.

Peloeze werkt altijd met sport- en speelgazon. De snelle en goede groei zijn kenmerkend voor deze grassoort, ongeacht het bodemtype.  Het heeft een hoge betredingstolerantie  en is heel goed bestand tegen eventuele ziektes. Dat wil zeggen dat dit gras tegen een stootje kan. Zijn het kinderen, kleinkinderen of huisdieren die in het gras spelen? Geen enkel probleem. Bovendien ziet het er mooi uit en is het gemakkelijk in onderhoud.

Enkele projecten

Doordat deze grasrenovatie een grondige impact heeft op de grond en er eigenlijk opnieuw van nul gestart wordt, heeft het gras uiteraard tijd nodig om te groeien. Kan je toch niet zolang wachten? Dan zijn grasmatten een goede optie. Je hebt onmiddellijk een dichte grasmat en je kan hier snel al volop op lopen/spelen. Dit is duurder dan het inzaaien van nieuw graszaad en heeft veel water nodig bij droog weer.


Peloeze heeft alle middelen én de ervaring om voor een succesvolle gazonrenovatie te zorgen. Het enige wat jij moet doen, is ons contacteren om een afspraak in je tuin vast te leggen. Wij voeren de werken zorgvuldig uit, zodat jij nadien volop kunt genieten.


Ook voor algemene tuinaanleg en onderhoud kunt u bij ons terecht! 


Een volledige gazonrenovatie bestaat uit verschillende stappen die Peloeze zorgvuldig voor je uitvoert: 1. Het bestaande gazon verwijderen is noodzakelijk, gezien we een nieuwe willen zaaien. Hierbij wordt ook alle onkruid en mos verwijderd en hebben we zuivere zwarte grond om mee te werken.
 2. De grond composteren, dit is een extra stap die Peloeze belangrijk vindt. Door compost toe te voegen aan de grond, zal het gras beter gevoed worden en komen we tot een beter resultaat.
 3. De grond los frezen is het omwoelen van de bovenste 15 à 20 cm van de grond. Naast een betere grondstructuur, zorgt dit ervoor dat er opnieuw zuurstof in de grond gebracht wordt. Dit is belangrijk voor de groei van een nieuw, gezond gazon.
 4. Egaliseren is het volledig effen en vlak maken van de grond met behulp van een rotoreg of met een hark, met andere woorden de grond volledig klaar maken voor het inzaaien.
 5. Na het voorbereidende werk, kan het zaaien van het gras starten. Belangrijk hierbij is de keuze van het graszaad en het gelijkmatig verdelen van het graszaad. 
 6. Bemesten – Als voorlaaste stap, krijgt het gazon nog de juiste voedingsmiddelen, door middel van meststoffen. 
 7. Om af te sluiten, is er het inzaaien. Dit is het in de grond brengen  van het graszaad met de bemesting. Zo is het gazon klaar om zich te ontpoppen tot het groen pareltje in uw tuin.
Hieronder kunt u enkele totaalprojecten terugvinden. We starten met een volledige gazonrenovatie (gedeeltelijke aanleg van de tuin), inclusief het vervangen van de haag en het wegwerken van een vijver.

Thuis 1
Thuis 5
Thuis 2
Thuis 4
Thuis 6
Thuis 3
Thuis 7
Thuis 12
Thuis 9
Thuis 10
Thuis 11
Thuis 13
Thuis 14
Thuis 17
Thuis 16
Thuis 15
Thuis 19

Het aanleggen van een gazon, bij nieuwbouwprojecten. 

Aanleg Gazon Peloeze 1
Aanleg Gazon Peloeze 2
Aanleg Gazon Peloeze 3
Aanleg Gazon Peloeze 4
Aanleg Gazon Peloeze 5
Aanleg Gazon Peloeze 6
Aanleg Gazon Peloeze 7
Aanleg Gazon Peloeze 8
Aanleg Gazon Peloeze 9
Aanleg Gazon Peloeze 10
Aanleg Gazon Peloeze 1
Aanleg Gazon Peloeze 2
Aanleg Gazon Peloeze 3
Aanleg Gazon Peloeze 4
Aanleg Gazon Peloeze 5
Aanleg Gazon Peloeze 6
Aanleg Gazon Peloeze 7
Aanleg Gazon Peloeze 8
Torhout 1 jaar later_1
Torhout 1 jaar later_3
Torhout 1 jaar later_2
Torhout 1 jaar later_4

Verschillende gazonrenovaties - deze foto's geven een overzicht van de transformaties. U kunt makkelijk doorklikken om de foto's om het volledige project te bekijken.We plaatsen bijvoorbeeld ook betonborduren binnen
een gazonrenovtie voor de afboording van een maairobot, indien gewenst.

Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie Peloeze 1
Gazonrenovatie Peloeze 2
Gazonrenovatie Peloeze 3
Gazonrenovatie Peloeze 4
Gazonrenovatie Peloeze 5
Gazonrenovatie Peloeze 6
Gazonrenovatie Peloeze 7
Gazonrenovatie Peloeze 8
Dia1
Dia2
Dia4
Dia3
Dia6
Dia5
Dia7
Dia9
Dia8
Dia10
Dia11
Dia12
Dia13
Dia14

Het plaatsen van graszoden binnen een gazonrenovatie. Ook dit is mogelijk. Samen kijken we wat u verkiest. 

Graszodenproject (1)
Graszodenproject (4)
Graszodenproject (3)
Graszodenproject (5)
Graszodenproject (2)
Graszodenproject (6)

Verticuteren

Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Gazonrenovatie door Peloeze
Daniel Marcoen 5
Daniel Marcoen resultaat
Gazonrenovatie Peloeze 1
Gazonrenovatie Peloeze 2
Gazonrenovatie Peloeze 3
Gazonrenovatie Peloeze 4
Gazonrenovatie Peloeze 5
Gazonrenovatie Peloeze 6
Gazonrenovatie met graszoden Peloeze 1
Gazonrenovatie met graszoden Peloeze 2
Gazonrenovatie met graszoden Peloeze 3
Gazonrenovatie met graszoden Peloeze 4
Peloeze April (6)
Peloeze April (1)
Peloeze April (2)
Peloeze April (3)
Peloeze April (4)
Peloeze April (5)
Peloeze April (7)
Topdressing 1
Topdressing 2
Topdressing 3
Topdressing 4
Topdressing 5
Topdressing 6
Topdressing 7
Topdressing 8
Topdressing 9
Topdressing 10
Topdressing resultaat

Verticuteren kan als een jaarlijks onderhoud van je gazon gezien worden.

Het verwijderen van afgestorven gras, grasrestjes die blijven liggen na een afrijbeurt en mos door middel van verticuteren gebeurt best in het voorjaar

(maart-april).

Het krijgt door deze uitdunningsbeurt opnieuw ruimte om water op te nemen en te ademen. Hierdoor kan het gras optimaal herstellen en mooi dichtgroeien tijdens de belangrijkste groeiperiode van het jaar.


Hoewel verticuteren gemakkelijk lijkt, komt er toch wel wat bij kijken. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de wortels van je grasmat niet beschadigd geraken. Dit kan door de juiste diepte te bepalen van de messen (tanden) van de verticuteermachine, die het gras verlichten van de zaken die er niet thuishoren.


Bovendien kan er voorbereidend werk nodig zijn, zoals het gebruik van anti-mosmiddelen.

Om tot een optimaal resultaat te komen, strooit Peloeze na het verticuteren eventueel gazonkalk. Bovendien zorgt Peloeze ook voor een goede en correcte bemesting.


Maar ook in het najaar kan verticuteren interessant zijn. Je gazon kan vlak voor de winter wel een boost gebruiken en vitamientjes opdoen. Na het verticuteren doen we een topdressing. Dit is een extra fijne compost met de bedoeling als dun laagje over je gazon te strooien in de herfst. Compost is een bodemverbeteraar want het zorgt voor een verbetering van de structuur, waterregulatie en het bodemleven van je grond. Zo krijgen de grasworteltjes genoeg zuurstof, water en een verhoogde weerstand tegen insecten, eventuele lange droge periodes en ziektes (= de vitamientjes). 


Peloeze heeft het juiste werkmateriaal, de correcte bemesting, goed graszaad én de ervaring om van je gazon opnieuw een groen pareltje te maken door middel van verticuteren. Contacteer ons vrijblijvend.


Hieronder kunt u een project van topdressing terugvinden met als laatste foto al een tussentijds resultaat 3 weken na de behandeling. 
Altijd zal verticutering dit proces vooraf gaan, na de uitdunningsbeurt is het makkelijker te bepalen of doorzaaien aangewezen is of niet.

Bovendien zorgt het vooraf verticuteren voor een optimaal resultaat.

Ook hier is voorbereidend werk nodig, zoals het bemesten van de grond, want dit bevorderd het het kiemen en de groei van de graszaden.

Het is dan ook belangrijk dat dit voor het effectieve zaaien gebeurt. Om tot het beste resultaat te komen, is gelijkmatig zaaien belangrijk.


Graszaadjes hebben voldoende water nodig om te kunnen kiemen en wortelen, hiervoor is het belangrijk dat de grond na het zaaien vochtig is. Indien nodig zal het gazon dus met water besproeid moeten worden.


Bij het doorzaaien kan je het gazon onmiddellijk gebruiken en ervan genieten. Dat is mooi meegenomen!


Peloeze kan dit alles voor je uitvoeren met het juiste materiaal, de correcte bemesting, goed graszaad én de ervaring. Neem vrijblijvend contact op om een afspraak in je tuin te plannen. Dan kijken we of doorzaaien de beste oplossing is, of verticuteren volstaat of als er een volledige gazonrenovatie overwogen moet worden.


Lijkt je gazon echter ernstiger beschadigd en zal verticuteren dus helaas niet meer helpen?

Dan kan Peloeze je ook helpen met doorzaaien of met een volledige gazonrenovatie.
Wanneer een groot deel van je gras “dood” lijkt te zijn (dit kan je herkennen aan de kale plekken in het grasveld), kan doorzaaien de oplossing bieden om het opnieuw gezond te krijgen.

De oorzaken van dood gras kunnen onder andere een strenge winter of een heel droge zomer zijn. Je krijgt te maken met een verouderd en/of uitgedund gazon. Doorzaaien is het toevoegen van extra graszaad aan het bestaande gazon, waardoor het gazon terug gezond en voller wordt. 

Het betreft een mini-renovatie van uw grasmat.

Doorzaaien

Doorzaaien2
Doorzaaien5
Doorzaaien3
Doorzaaien4
Doorzaaien1
eindresultaat_edited1
Doorzaaien6
Bart Piers na
Bart Piers voor